Openingsceremonie arena met 120 artiesten
By Inge Van Asseldonk

Openingsceremonie arena met 120 artiesten

Totaalbeleving met muziek, dans en zang voor openingsceremonie arena

Een nieuw gecomponeerd ‘anthem’ werd door meer dan 120 artiesten uitgevoerd tijdens de openingsceremonie in arena voor de tiende editie van de ‘Longines Global Champions Tour’, die wereldwijd de beste springruiters een podium geeft. In het publiek zaten onder meer de Koninklijke familie van Qatar en Bruce Springsteen.

Stal Tops is een wereldspeler en vernieuwer in de springruiter-sport, een sport met een lange traditie. Traditie, vernieuwing en de liefde voor het vak stonden bij ons centraal in het bedenken van een opening. In de openingsshow hebben wij de liefde voor de paardensport vertaald naar onze liefde voor muziek. Daarnaast wilden we iets blijvends creëren, dat gebruikt kan worden bij hun wereldwijde toernooien. Dit resulteerde in een nieuw ‘anthem’ dat een zo grootse arena, en zo’n uniek sport-event waardig is.

DJ meets orchestra
In een symfonische dance track, waarbij de beat is gebaseerd op galopperende paarden, werken DJ en orkest naadloos samen. Erwin Steylen tekende voor de compositie, waarbij diverse arrangeurs de instrumentengroepen voor hun rekening namen. De track werd met live musici opgenomen in de Wisseloord studio’s.

Repetitie met 120 artiesten
Op een oppervlakte groter dan een voetbalveld, mét ook nog eens de diverse hordes, werd een ‘Olympische’ choreografie gemaakt voor de 120 musici, zangers en dansers. Naast de choreografie moest ook de muziek door de diverse instrumentgroepen gerepeteerd worden, want alles werd live ten gehore gebracht.

Openingsceremonie
Het resultaat werd een totaalbeleving waarin diversiteit en herkenning samenkwamen op een erg bijzondere manier. Stromen artiesten vulden de arena en beetje bij beetje kwam deze echt tot leven.