Benefiet galadiner openingsact op maat in A2 tunnel
By Inge Van Asseldonk

Benefiet galadiner openingsact op maat in A2 tunnel

Spectaculaire opening met thema verbinding

Op 12 september maakten we  voor een benefiet galadiner twee spectaculaire acts, waaronder een openingsact op maat, waarin verbinding centraal stond. 

Evenementenbureau TreaT organiseerde het benefiet evenement ‘Thuis in de Tunnel’ voor de Ronald McDonaldshuizen in Maastricht en Valkenburg. De A2 tunnel tussen deze twee steden werd tijdelijk omgebouwd tot eventlocatie. Hoewel deze tunnel pas in 2016 openging was de ruwbouw inmiddels klaar. Bijna 600 gasten mochten alvast een kijkje nemen tijdens een chique benefiet galadiner.

Evenementenbureau TreaT vroeg ons een tweetal spectaculaire en mooie acts te maken waarin verbinding centraal staat. De 60 meter lange donkere ‘dinerzaal’ vormde het decor van de tunnel én openingsshow LED’s have a Ball. De beide uiteinden van de tunnel en het centrale middelpunt verbond The Drum People met hun lichtgevende LEDballen. Om en om gaven de immense LEDballen licht waardoor de verbinding tussen de percussionisten en gasten aan de lange uiteinden werd gelegd. Vanuit hier ontstond een ritmisch samenspel dat het evenement feestelijke inluidde. Ook maakten we een intermezzo-act waarbij vier acrobaten en kunstfluiter Geert Chatrou tijdens het hoofdgerecht op sprookjesachtige wijze bij elkaar kwamen en de verbinding maakten tussen twee verschillende disciplines.